En son okuduğunuz kitap? Mümkünse yazarı ve biraz da kitapla ilgili bilgi vererek cevaplayın dostlar
Edi - Çar, 01/23/2008 - 17:02
En son okuduğunuz kitap? Mümkünse yazarı ve biraz da kitapla ilgili bilgi vererek cevaplayın dostlar
Edi - Çar, 01/23/2008 - 17:02
![]()
Rock tatili 3. yılında
Zeytinli Rock Festivali üçüncü senesinde de Kazdağı’nın eteğinde plaj, müzik, kamp ve spor dolu 4 gün sunuyor. Festival bu yıl 2-5 Ağustos tarihleri arasında Edremit Körfezi, Zeytinli Dalyan Sahili’nde gerçekleşecek |
Franz Kanka'nın Değişim adlı kitabı!
Bu Kafka'nın Dava'dan sonraki 2. kitabı. Değişik bi yaşam öyküsüne sahip olan Kafka bu kitabında bir böceğe dönüşür hoşuna gitmese de bu durum fazla endişelenmez. Ailesine faydalı olamayışı, beraberinde yaşadığı kimlik bunalımı ona zor günler yaşatmıştr.
Değişik bir kitap kitabın konusundan çok içeriğine, olaylardan çok fikirlere önem verildiğinde olabildiğince güzel bir kitap!
"En çok seni seviyorum diyorum ama gerçek sevgi bu değil sanırım, sen bir bıçaksın, ben de durmadan içimi deşiyorum o bıçakla dersem, gerçek sevgiyi anlatmış olurum belki"
Laurent Botti - Siste Ölüm kitabını okudum. Çok güzel ve sürükleyici bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim.
Bourgogne dolaylarında, sisler içinde, endişe ve korkunun kol gezdiği küçük bir şehir.. Bu şehirde her sokak, her ev, her kaldırım taşı gizemli bir geçmişin anılarını saklamaktadır. Claire bu sakin şehre henüz ulaşmıştır ki, peş peşe korkunç olaylar yaşanmaya başlar. Önce parçalanmış bir çocuk cesedi bulunur, ardından bir kütüphane memuru intihar eder, sonra da serseri bir genç bıçaklanarak öldürülür. Yaşam yorgunu Komiser Alex olayları araştırmakla görevlendirilir. Kuşkular, bir zamanlar bir çocuk katilini savunmuş olan avukat Claire'in üzerinde toplanır. Sanki Claire, bir süre sonra kontrolünden çıkacak olan şeytani güçleri herekete geçirmiştir.
"İnsan bazen içinde yaşadığı andan kaçarken geçmişe yakalanır. Laurent Botti'nin bu ilk kitabı son derece başarılı bir gerilim romanı."
Erkek - Tülay Ferah
esir şehrin insanları - kemal tahir
biraz mecburi oldu ama yinede okudum :)
o dönemde her romanın konusunda olduğu gibi bu kitaptada konu kurtuluş savaşı öncesi ve esnasında İstanbul'daki sosyal hayatın çöküşü ve Anadolu'nun sefaletini anlatan ve bunuda eski bi paşa oğlunun etrafında şekillenişini konu alan bir kitap. Konusu farklı değil ama bana göre gayet akıcı geldi ki mecburen okumama rağmen gayetde zevk aldım.
Aylak Adam - Yusuf Atılgan
tutunamayanlar'dan önce o vardı;)
goethe - faust
Murathan Mungan - Üç Aynalı Kırk Oda
Kız Kardeşim İçin
Jodi Picoult
Anna
hasta değil, ama on üç yaşına dek sayısız ameliyat, nakil ve operasyon
geçirdi, iğneler vuruldu. Hepsi ablası Kate'in çocukluğundan beri
yakasını bırakmayan lösemiyle mücadele edebilmesi için.
Kate ile
tam doku uyumu olması için laboratuar ortamında genleri özel olarak
seçilen özel üretim bir çocuk olan Anna, ablasına ilik verebilmesi için
dünyaya getirilmişti - bu rolünü ve hayatını hiç sorgulamadı.. bugüne
dek.
Şimdi ise ergenlik çağındaki çoğu genç gibi Anna da
gerçekte kim olduğunu sorgulamaya başlıyor ve sonunda çoğu insan için
akla getirmesi bile mümkün olmayan bir karar alıyor; ailesini
paramparça edecek ve sevdiği ablası için belki de ölümcül sonuçlar
doğurabilecek bir karar.
Çok önemli etik tartışmaları körükleyen
kışkırtıcı bir roman olan Kız Kardeşim İçin, bir ailenin ne pahasına